Rideudstyr til nybegyndere: Det skal du bruge

Hvis du er helt ny i hesteverdenen, har du sikkert allerede opdaget, at der er en del at sætte sig ind i. Heldigvis er der hjælp at hente. Her hos Hestehuset Husted vil vi i hvert fald gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvilket udstyr der er vigtigst at prioritere, hvis man selv, eller måske ens barn, skal starte til ridning.

I dette blogindlæg vil vi se bort fra det måske allermest essentielle stykke ‘udstyr’, nemlig selve hesten man skal ride på. Heldigvis kan du sagtens starte til ridning uden at eje en hest.

I stedet vil vi fokusere på det rideudstyr, som man med fordel kan iklæde sig, når man skal ud på sine første ridetur. 

Læs videre herunder og bliv klogere på, hvilke ting du bare skal have styr på, før du sætter dig op på en hest.

Ridehjelm

Ridehjelm i sort

 

En god ridehjelm er formentlig den vigtigste - og bedste - investering, du kan lave som ny rytter. Den er simpelthen et must, og vi anbefaler virkelig ikke, at du går i gang med at ride, uden at have en ridehjelm på. Sikkerhed frem for alt.


Ridehjelmen beskytter dit kranie, hvis du skulle være så uheldig at falde af din hest, men den kan også beskytte dig mod eventuelt fatale spark fra hesten. Det er ikke for at male skræmmebilleder, men det er simpelthen så super vigtigt, at man har en ordentlig ridehjelm.

“Kan jeg ikke bare bruge den cykelhjelm, jeg i forvejen har?”, tænker du måske. Og her er svaret et rungende nej! Ridehjelme sikkerhedsgodkendes nemlig anderledes end cykelhjelme, og derfor kan de altså holde til andre ting. Således er ridehjelme langt bedre rustet til at beskytte dig mod de fald og spark, som der er risiko for ved ridning.

Heldigvis holder en ridehjelm i flere år, ligesom de kan findes i flere prisklasser. Hos os starter udvalget ved kun 499,-.

Når du bevæger dig op i pris, kommer forskellen primært til udtryk i komfort, ventilation og justeringsmuligheder, hvilket måske ikke er førsteprioritet som nybegynder. En billigere hjelm er altså lige så sikker som de lidt dyrere.

Ridestøvler

Ridestøvler i sort læder

Som fuldkommen nybegynder er ridestøvler ikke bydende nødvendige for at komme i gang med at ride. Du kan således godt bruge et par gamle gummistøvler el. lign de første par gange, hvis du lige skal prøve sporten af.

Når det er sagt, gør ridestøvler alligevel en stor forskel for selve rideoplevelsen. Og hvis du vil være på den helt sikre side, hvad angår sikkerhed, er det også en bedre idé at bruge rigtige ridestøvler fremfor aflagte gummistøvler el. lign.

Ridestøvler er nemlig designet sådan, at de ikke hænger fast i sadelklappen eller stigbøjlerne, hvilket betyder meget ved eventuelle fald. Ved bruge af støvler, der ikke er lavet specielt til ridning, vil man nemlig risikere, at foden glider gennem stigbøjlen, hvilket kan skabe super farlige situationer, hvis man falder af hesten, da ens fod så vil sidde fast.

Udover sikkerhedsaspektet er ridestøvler selvfølgelig også designet sådan, at de giver mest mulig komfort under ridning.

Ridebukser

ridebukser dame

Ridebukser er også en super funktionel tilføjelse til udstyrspakken, når man skal starte med at ride. Komfort er nemlig et vigtigt aspekt, når man rider. Hvis ikke man har optimeret sin egen komfort, kan det hurtigt blive en lang tur.

Her er ridebukser altså et vigtigt element. De er med til at sikre, at man ikke glider rundt i sadlen. De sidder helt tæt til huden, så man ikke glider, og samtidig har mange bukser også ekstra forstærkede stykker på enten knæ eller bagdel, så man sidder så skridsikkert i sadlen som muligt. Disse forskellige forstærkede stykker, eller grips som man kalder dem, kommer i forskellige varianter, og det handler egentlig mest om smag og behag, hvilken slags man foretrækker.

Når du lige er begyndt med at ride, kan du selvfølgelig godt starte ud i et par cowboybukser, men du vil nok hurtigt finde ud af, at ridebukser gør meget for oplevelsen.

Jakker og veste

I det til tider ustadige danske vejr kan du med fordel investere i en jakke eller vest. Afhængig af sæsonen, vil det være forskellige typer af overtøj, som vil være det rigtige valg. Ofte får man varmen, når man rider, hvorfor en let jakke vil være et glimrende valg. Men hvis man også rider i de koldere måneder, er det også smart med tykkere jakke, så man ikke fryser under ridningen.

Ridehandsker

Ridehandsker i brun

Specielt i de kolde måneder vil et par ridehandsker også være godt givet ud, så dine fingre ikke fryser til is. Nogle ryttere foretrækker også at ride med ridehandsker året rundt for bl.a. at undgå vabler.

Sikkerhedsvest

Sikkerhedsvest ridning

Hvis man rider meget i skoven, eller måske lige er begyndt til spring, vil en sikkerhedsvest være en glimrende investering. Mange rideklubber har således sikkerhedsveste som et påbud for at kunne deltage på holdet.

Sikkerhedsvesten yder i princippet samme beskyttelse, som hvis man bruger et rygskjold på ski eller snowboard. Det skal beskytte din ryg, hvis du skulle være så uheldig at falde af hesten, hvilket der alt andet lige er større risiko for, når man går til spring.

Sikkerhedsvesten fungerer som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, når du gerne vil passe ekstra godt på dig selv under ridning. Som fuldkommen nybegynder er den ikke et must, medmindre du altså vil starte til spring.

Køb alt dit rideudstyr hos Hestehuset Husted

Vi håber, at du er blevet meget klogere på, hvilket rideudstyr du skal bruge, når du skal starte til ridning. Heldigvis kan du finde alt det essentielle hos os, hvor vi sørger for bredt udvalg, skarpe priser og hurtig levering.

Vi har alt til både hest og rytter, så når du skal bruge noget nyt rideudstyr eller tilbehør til din hest, kan du regne med os.

Hvis du mangler rådgivning og vejledning i valg af udstyr, er du altid velkommen til at besøge vores fysiske butik eller give os et kald på +45 22 60 00 85, så du ender med at vælge det helt rigtige.

Vi vil nemlig altid gerne give vores kunder den bedste oplevelse, når de handler hos os. Derfor glæder det os også at se, at vores kunder giver os en fremragende rating på Trustpilot


Andre blogs

Se alle
Giftige planter
Blog - Horsemanship