LeMieux Conductive Magno Rug - Perfekt til skader og forebyggelse

Nytænkning leder til unikke produkter

LeMieux Conductive Magno Rug er et anderledes og nyudviklet magnetdækken, og adskiller sig derfor fra tidligere magnetdækkener. Dækkenet er udstyret med 34 kraftige neodymium magneter, som er placeret over fem nøgleområder: skulder, albue, hofte, kryds og lår. Magneterne er vævet ind i 2600 gauze, hvilket betyder at vævningen er stærk men samtidig tynd, luftig og let. Dette er essentielt når man har med magnetdækkener at gøre, da hesten hurtigt kan blive overophedet ellers. Derfor er LeMieuxs magnetdækken også anderledes end forrige magnetdækkener der er set på markedet – da det efter tilvænning må bruges ligeså tosset som man lyster. Normalt er der tidsbegrænsning på, hvor længe hesten må have magnetdækken på, da der er en reel risiko for overophedning – men som sagt er det ikke tilfældet her. Dækkenet er nemlig fremstillet på en måde så magneternes effekt bliver spredt udover hele dækkenet og dermed rammer hele hesten – der hvor dækkenet ligger. Udover måden magneternes effekt spreder sig, er dækkenet også lavet i et lækkert åndbart mesh-materiale, som også er med til at frigive eventuel varmeopbygning. Når tilvænningen til magneternes effekt er fuldført, må hesten i teorien stå med dækkenet hele døgnet rundt.

 

Magneternes effekt

Disse magneter dækkenet er udstyret med har mange fordele. Fordelene indebærer udvidelse af blodkarrene, øgning af blodcirkulationen og dermed transporten af ilt til musklerne, hvilket hjælper på fjernelse af hævelser, affaldsstoffer og betændelsestilstande hos hesten. Dette er de væsentligste grunde til at dækkenet virker så godt, som det gør mod skader. Men dækkenet kan selvfølgelig også bruges til forebyggelse, så vi undgår de trælse skader hesten kan pådrage sig. Mange skader opstår tit grundet hård træning, for kort opvarmning af muskler, sener og led og på grund af en træt hest – trætte heste restituerer langsommere end en energisk og ikke udkørt hest. Vi kan ikke undgå at vores heste bliver trætte, lige såvel kan vi heller ikke undgå at træne dem – men selvfølgelig have nogle lette og ikke alt for lange træningspas – men vi kan gøre, hvad vi kan for at forebygge at skaderne bliver en realitet. I forlængelse af førnævnte er dækkenet derfor ideelt at bruge inden træning, så musklerne bliver opvarmet, hvilket øger fleksibiliteten – og efter træning for hurtigere restitution og for at mindske ophobning af mælkesyre i musklerne. Magneterne hjælper nemlig blodforsyningen til sener og led før træning, og med restitution og skadelige virkninger af træning og træthed.

 

 

Magnetdækkenet er derfor helt enestående og et fantastisk produkt både mod skader, til heste i genoptræning og til forebyggelse af skader. Udover dækkenet har LeMieux også produceret stald- og hasegamacher med samme effekt, som du finder på Hestehusethusted.dk.


Andre blogs

Se alle
Giftige planter
Blog - Horsemanship