Er din ridehjelm godkendt?

Ridehjelmen er et essentielt stykke udstyr når vi rider og har med heste at gøre generelt. Ridehjelmenes opgave er at beskytte vores hoveder helt optimalt i tilfælde af uheld på den ene eller anden måde. Derfor tjekkes og testes ridehjelmene grundigt igennem, inden de kommer ud til forbrugeren, så de er så sikre som muligt. Sikkerhedsgodkendelserne kan sommetider ændre sig, når nye funktioner og teknologier kommer på markedet. 

Er du i tvivl om din ridehjelm er godkendt, så kan du tjekke det. På hjelmens inderside kan du se, hvilken sikkerhedsgodkendelse den har. 

sikkerhedsgodkendt ridehjelm fra Kask

Fra d. 1 januar 2018 kom der en ny sikkerhedsgodkendelse som hedder VG1. Den gamle godkendelse hed EN1384, og hvis det er den godkendelse der står i din ridehjelm, er den altså ikke godkendt. Dog er det ikke fordi, at du ikke må bruge ridehjelmen, for det må du gerne. Du må derimod ikke bruge den, hvis du skal starte stævner og konkurrencer, da Dansk Rideforbund kræver, at hjelmen skal være sikkerhedsgodkendt efter den nyeste godkendelse. 

Forskellen på VG1- og EN1384 godkendte ridehjelme, er at den gamle godkendelse EN1384 skulle kunne holde til et fald på 1 meter, hvorimod den nye VG1 godkendelse skal kunne holde til et fald på 1,2 meter uden at gå i stykker. Derudover er der mere stødabsorbering fra endnu flere vinkler, bedre modstand mod indtrængen af skarpe genstande, bedre sidestabilitet til at modstå kraftige slag, større sikkerhedsflade uden at påvirke din evne til at høre og større sikkerhedsflade uden at påvirke din evne til at se. 


Hvilke ridehjelme er godkendt?

Nogen af de mærker som blandt andet har godkendte ridehjelme er for eksempel Casco, USG, KASK og Kep. Du kan se hele vores udvalg af ridehjelme, som alle er godkendte. 

Kan man bruge cykelhjelm som ridehjelm?

Selvom ridesporten er en dyrere sport, og du ønsker at spare hvor du kan, så er det ikke på ridehjelmen du skal spare, ved at vælge cykelhjelmen frem for. Cykelhjelmen er nemlig designet anderledes, og kan slet ikke give dig den samme beskyttelse, som en ridehjelm

Ønsker du dog en ridehjelm som er i den lavere pris kategori, så kan du med fordel købe en hos os. Vi har et stort udvalg af hjelme til under under 1000 kr, du kan se dem alle her.

Husk, at en billigere ridehjelm som regel ikke behøver at være dårligere end en dyr, så længe den overholder sikkerhedsgodkendelserne.  

Hvilken ridehjelm er sikrest?

De mest sikre ridehjelme på markedet er Kep Italia og KASK ridehjelmene. Disse ridehjelme er produceret og designet i Italien. Kep Italia og KASK ridehjelmene er de eneste, som har opnået alle 5 sikkerhedsgodkendelser i verdenen, hvilket gør dem til de mest sikre. Alle ridehjelme skal igennem et sikkerhedstest inden de kommer på markedet.
Kep har faktisk deres hjelme igennem flere sikkerhedstest flere gange, for at sikre, at sikkerheden er helt i top - ønsker du dermed en af de sikreste ridehjelm og ikke vil gå på kompromis, så er Kep det rette mærke for dig. 

VG1-godkendt ridehjelm

VG1 godkendt ridehjelm betyder, at den er godkendt til stævner og konkurrencer efter d. 1 januar 2018. Har du en EN1384 godkendelse, anbefaler vi dig, at udskifte den til den nye VG1 godkendelse, selvom du gerne må ride med den anden udover til stævner. Der er altid en årsag til der kommer nye godkendelse, og når det omhandler sikkerhed skal det tages seriøst. Årsagen til en ny standard, var at flere EU-lande ikke mente, at sikkerhedsstandarderne var tilstrækkelige. Denne sikkerhedsgodkendelse handler om hvor meget ridehjelmene kan holde til ved et fald fra hesten.  VG1 godkendelse er tilladt at ride med i de nordiske lande, men også til FEI stævner. 

Er ridehjelm lovpligtigt?

Man skulle tro, at det var lovpligtigt, at ride med ridehjelm, men det er det faktisk ikke. Dog har Dansk Ride Forbund sat nogle regler, som blandt andet indebærer at du skal have en godkendt ridehjelm til stævner og konkurrencer. Mange rideklubber har også valgt at sætte nogle regler omkring brugen af ridehjelm, så det er et krav fra deres side. Man har du derimod din(e) hest(e) på din private gård, er det helt op til dig selv om du vil ride med ridehjelm - vi anbefaler dog altid at ride med ridehjelm for at opnå størst sikkerhed.   

Køb alt dit rideudstyr hos Hestehuset Husted

Vi håber, at du er blevet meget klogere på, hvilken ridehjelm du skal bruge, når du skal ud at ride. Heldigvis kan du finde alt det essentielle hos os, hvor vi sørger for bredt udvalg, skarpe priser og hurtig levering.

Vi har alt til både hest og rytter, så når du skal bruge noget nyt rideudstyr eller tilbehør til din hest, kan du regne med os.

Hvis du mangler rådgivning og vejledning i valg af udstyr, er du altid velkommen til at besøge vores fysiske butik eller give os et kald på +45 22 60 00 85, så du ender med at vælge det helt rigtige.

Vi vil nemlig altid gerne give vores kunder den bedste oplevelse, når de handler hos os. Derfor glæder det os også at se, at vores kunder giver os en fremragende rating på Trustpilot.


Andre blogs

Se alle
Giftige planter
Blog - Horsemanship