Sådan finder du den helt rigtige ridestøvle!

 Leder du efter den ridestøvle, der passer perfekt til dig? Mens du rider, er det ikke kun vigtigt, at dine ridestøvler er smukke, men det er også vigtigt, at de sidder godt. Med velsiddende ridestøvler behøver du ikke tænke på, hvilke strømper du skal have på, og de vil ikke klemme eller sidde for løse. Men hvordan finder du de støvler, der passer dig som hånd i handske? For at finde den perfekte ridestøvle er det vigtigt at vide, hvad dine mål er. Du kan sikkert drømme om din fod størrelse, men hvad med din læg-/skaftstørrelse? Efter denne blog vil du vide præcis, hvordan du måler dine læg- og skaftstørrelser, og du vil være i stand til at finde din perfekte ridestøvle. Læs videre nu!

  

Skafthøjde (1)

Skafthøjden definerer ridestøvlens højde og måles altid fra bagsiden af hælen til det højeste punkt på bagsiden af støvlen.

Trin 1: Når du skal måle skafthøjden, er det vigtigt at dit knæ er bøjet i en 90° vinkel og at din fod er fladt på jorden, det kan du gøre ved at sidde på en stol.

Trin 2: Sørg for, at målebåndet rører jorden, og at du måler fra gulvet, på bagsiden af din hæl, i en lige linje til knæskallerne.

 

Når du skal måle skafthøjden, skal du naturligvis tage hensyn til dine egne ønsker og hvad du finder behageligt. De fleste dressurryttere kan lide, at deres støvler er højere, og springryttere foretrækker, at de er en smule lavere på grund af den sædvanlige kortere længde på stigbøjlerne.

 

Lægstørrelse (2)

Lægens omkreds måles ved lægens største målbare omkreds, også kaldet lægmåling. Et godt læg mål er meget vigtigt for en velsiddende støvle og sikrer, at støvlen er behagelig og ikke klemmer eller sidder for løs.

 

Trin 1: Når du måler din læg, skal du sørge for at have ridebukser og ridestrømper på og ikke skinny jeans.

Trin 2: Når du måler din lægstørrelse, skal du sidde på en stol med dit knæ bøjet i en 90° vinkel og din fod fladt på jorden.

Trin 3: Vikl målebåndet rundt om den tykkeste del af læggen, dette punkt kan findes ved at skubbe båndet fra top til bund og mærke, hvor båndet føles tættest.

Trin 4: Sørg for, at målebåndet passer, men træk det ikke for stramt.

Trin 5: Omkredsen af begge læg kan være forskellig, så det er vigtigt at måle begge. Hvis der er forskel på de to lægge, er det bedst at tage den større lægomkreds.

 

Ved måling af lægomkredsen er det vigtigt at tage højde for temperaturen og tidspunktet på dagen. Om vinteren kan lægen være lidt tyndere på grund af kulden og om sommeren kan lægen udvide sig lidt på grund af varmen. Tidspunktet på dagen kan også gøre en forskel, da din læg altid vil udvide sig lidt i løbet af dagen. Mål derfor altid din læg sidst på dagen.

 

Har du fundet dine drømme ridestøvler? Med alle vores ridestøvler har vi et størrelsesskema, så du kan vælge den perfekte størrelse og dine nye støvler vil passe som hånd i handske!


Andre blogs

Se alle
Giftige planter
Blog - Horsemanship