Nyt til islænderhestene

Nyt til islænderhestene

Vi kan nu med glæde meddele, at vi forhandler de nye varianter af islænderfoder fra Aveve. De nye varianter består af en Daily Mix, Energy Mix og Sport Mix – hvilket vil sige der er noget til enhver smag og type. Ligesom i alle Aveves produkter dækkes alle de essentielle næringsbehov hos hesten, hvilket er med til at skabe en glad hest under ridning. Foderet virker indbydende for hesten og sikrer en lang tyggetid og dermed også en sund fordøjelse.

Icelander Daily Mix er et foder der er specielt udviklet til islandske heste, men kan med fordel også bruges til andre nøjsomme hesteracer. Som nævnt tideligere dækkes alle de essentielle næringsbehov hos hesten gennem Aveves foder, hvor der er et højt indhold af vitaminer og mineraler, hvilket giver anledning til en lav dosering af foderet. Svovl, zink, biotin og hørfrø er også en essentiel del af foderet, og hjælper med at styrke huden og pelsen hos hesten og får den til at fremstå så flot som muligt. Derudover er foderet lavt på protein og kalorier, hvilket gør det ideelt til de nøjsomme hesteracer der ikke er i hård træning, og hvor de fodres med en stor del grovfoder. Som sagt sikrer foderet en lang tyggetid og en sund fordøjelse samt en optimal mæthedsfornemmelse hos hesten. Fodermængden afhænger af hesten og på hvilket niveau den trænes.

Icelander Energy Mix er derimod udviklet og velegnet til den islandske hest der yder på et højt niveau, og kan med fordel også fodres til hingste der skal beholde energi og huld i perioder, hvor der kræves mere af dem i form af ridning og avl. Fodret indeholder en perfekt mængde af både de hurtige og langsomme energikilder – som sørger for en optimal udholdenhed hos hesten samt at depoterne i kroppen hurtigt og effektivt genopfyldes efter hård træning og/eller stævne. Alt i alt et nøje udviklet foder, der sikrer optimal præstation, muskelopbygning, restitution og trivsel hos den islandske hest der yder på et højt niveau. Fodermængden afhænger af hesten og på hvilket niveau den trænes.

Icelander Sport Mix er i modsætning til de to andre varianter et kornfrit foder, hvor der er sat fokus på et lavt stivelsesindhold – perfekt til den islandske sportshest. Gennem sunde fibre og lækre olier får hesten energi, som er vedvarende og kontrolleret, hvilket i sidste ende sikrer en optimal præstation og udholdenhed. Det høje indhold af fibre hjælper med at bibeholde et stabilt blodsukker, lang tyggetid og en sund og velfungerende fordøjelse. Foderet har også et højt indhold af antioxidanter, hvilket f.eks. hjælper med at udskille affaldsstoffer både under og efter træning. Fodermængden afhænger af hesten og på hvilket niveau den trænes.